Net Zero Munkacsoport

Válasszon nyelvet

Tisztelt Tagjaink!

Kiválasztottuk azokat a témaköröket, amiket a tagok a közeljövőben a legszívesebben látnának a munkacsoport napirendjén:

  1. Offsetting vs. valós csökkentést jelentő megoldások” témakör;
  2. Kormányzati szabályozási és a jogi környezet kialakítására vonatkozó javaslatok kidolgozása
  3. Best Practice-ek gyűjtése
  4. Beszállítók, értéklánc, Scope 3 kezelése (határok meghúzása)”.

A következő MCS ülést 2023. május 8-án, hétfőn tartjuk.  A Saint-Gobain Hungary Kft. (Pilisvörösvár) fog minket ezúttal fogadni és egyúttal bemutatkozni. Ülésünkön az előzetes egyeztetés szerint előadóként köszönthetjük Ürge-Vorsatz Diana klímakutatót is, mint az IPCC munkacsoport tagját, a III. munkacsoport alelnökét is, aki elfogadta felkérésünket.

Kérjük a tisztelt érdeklődőket, hogy amennyiben érdekli Önöket a program regisztráljanak a NetZero Munkacsoportunkba az alábbi linken. Regisztrált munkacsoport tagok vehetnek részt az ülésen és a látogatáson.

A tervezett program:

Ürge-Vorsatz Diána fog rövid előadást tartani a véglegesítés alatt lévő új IPCC jelentés eredményeiről. Az előadás után kérdésekre is lesz idő, de reméljük, hogy a klímakutató asszony tud maradni a további programon is.
Karafa László fenntarthatósági menedzser a Saint Gobain részéről fog kb. 20 percben beszélni cégük „Net Zero” roadmapjáról, mind a globális mind a magyarországi ezzel kapcsolatos célokról, tevékenységekről. Kérdésekre a bejárás alatt lesz lehetőség.
Schillinger Attila munkacsoport vezető közreműködésével ezután összeállítjuk, hogy az előbbiekben említett témakörök feldolgozásához legcélravezetőbb munkamódszereket. 
Üzemlátogatás 1-2 órában

kb. 13:00
 a hivatalos program vége.

Kedd, 21 május 2024 15:43

Ez alkalommal Latorcai Zsombor Lóránd, az SZTFH ESG Igazgatóságának főosztályvezetője volt a meghívott előadónk, aki az ESG törvényhez kapcsolódó SZTFH feladatokról, illetve a kidolgozás alatt álló...

Kedd, 14 május 2024 10:18

2024. május 6-án ismét összeült az EU-s klímacélokkal és az ESG bevezetésével foglalkozó munkacsoportunk, személyes és online jelenléttel.

Kedd, 19 március 2024 10:18

Napirendjének fókuszában az ESG-törvény az ezzel a kapcsolatos szabályozás és az alakuló intézményrendszer áttekintése állt.

Szerda, 21 február 2024 09:25

A soron következő ülésre 2024. március 13-án, 14:00-kor kerül sor a KSZGYSZ irodában.

Kedd, 10 október 2023 10:00

Az NFRD és a CSRD összevetésénél a legfontosabb változás, hogy a CSRD-t már szabványok (ESRS) szabályozzák, amelyekről az aznapi első összefoglaló is szólt, Wágner Hanna, PWC/EFRAG, ESG konzultáns...