PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A Környezet Védelméért díj 2023

a magyar környezetipar legrégebbi szakmai elismerése 2001 óta

 

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) a legnagyobb hazai környezetvédelmi érdekvédelmi szervezetként fontosnak tartja, hogy a legkiválóbb környezetvédelmi szakemberek tevékenységét elismerje. Ez a díj nem csupán hagyomány, hanem egy platform a környezetvédelmi szereplők és vállalkozások számára. Ez a díj inspirációt nyújt mindazoknak, akik a környezetvédelemért a környezetiparban dolgoznak, és lehetőséget teremt a legjobb gyakorlatok megosztására és az ötletek cseréjére.
A 2001-ben alapított és ezzel a szakmában a legnagyobb múltú A Környezet Védelméért díjjal a Szövetség széles körben kívánja felhívni a figyelmet az elért eredményekre.

A szakmai zsűri a döntésével olyan kiemelkedő tevékenységeket díjaz, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentése, a környezetszennyezések megszüntetése, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítése érdekében végeznek

Díjkategóriák

A Környezet Védelméért díj 2023. évi pályázati felhívása 3 kategóriában várja a jelöléseket. A pályázati feltételek a díjkategóriákra kattintva érhetők el

badge2023 vallalkozoi
Vállalkozás kategória
pályázati feltételek
badge2023 egyeni
Egyéni kategória
pályázati feltételek
badge2023 ifjusagi
Ifjúsági kategória
pályázati feltételek

 

Pályázati feltételek

A nyílt pályázati kiírásban meghirdetett díj olyan szervezetnek, intézménynek, magánszemélynek ítélhető oda, amely a kiírást megelőző évben (2022), illetve az elmúlt években folyamatosan a kiírás céljával összhangban végzett kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységet.

A díjjal pénzjutalom nem jár.
A Környezet Védelméért  díjra Szövetségen kívüli szervezet, személy is pályázhat, illetve jelölhető.

A pályázás menete 

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. április 10. 23:59
A Díjra jelölt pályázók értesítése: 2024. április 25-ig.
A zsűri döntése a díjazottakról az Elnökség ülésén születik meg, a Díjak átadására pedig a KSZGYSZ által szervezett 23. Környezetvédelmi Díjátadó Gálán, 2024. április 13-án kerül sor, az Európa Hajón.

A szakmai értékelés                                                                                     

A beérkezett pályázatokat a KSZGYSZ Elnöksége, mint szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének, megbízhatóságának, ezért kérjük törekedjen arra, hogy a jelöléshez kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassa.„A Környezet Védelméért” Díjat a KSZGYSZ elnöke adja át.  A díjazottak nevét és méltatását a KSZGYSZ honlapján közzétesszük, a beküldött pályázati anyagokat azonban bizalmasan kezeljük.

 th kornyeztvedelmeertdij eleje

A korábbi évek díjazottjai 

 

 

Újabb elismerések „A Környezet Védelméért” 2020-2021

S a j t ó a n y a g

Az idén 30. születésnapját ünneplő Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szombaton tartotta hagyományos Országos Találkozóját és a Díjátadó Gálát. Ez alkalommal hirdették ki a Szövetség által 1992-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj 2020. évi és 2021. évi nyerteseit.

A 2019-es „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XX. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj díjátadó gálájára szombat este került sor a Gödöllői Királyi Kastélyban, a hazai környezetipar hagyományos, immár 20. Országos Környezetvédelmi Találkozóján, amelynek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök úr volt.

A 2018-as „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XIX. Környezetvédelmi találkozón

Szombaton este – több mint 300 fő részvételével lezajlott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó, amelynek fővédnöki tisztét dr. Áder János köztársasági elnök vállalta el.

A 2017-es „a Környezet Védelméért” díjak átadása a XVIII. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2018-ban 18. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Fusion Élmény és Rendezvényközpontban Budaörsön. A Bál adott ünnepi helyszínt a Környezet Védelméért díjak átadásához.

A 2016-os „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XVII. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2017-ben 17. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Hotel Intercontinentalban Budapesten. A Bál adott ünnepi helyszínt a Környezet Védelméért Díjak átadásához.

A 2015-ös „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XVI. Környezetvédelmi találkozón

140 éves probléma megoldása: budapesti vegyiművek zrt. Illatos úti telephelyéről 2300 tonna veszélyes hulladék elszállítása.

A 2014-es „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XV. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2015-ben 15. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi és Vízipari Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, ezúttal a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai szövetséggel közösen, a Budapesti Kongresszusi Központban. Az ünnepélyes találkozót V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte.

A 2013-as „A Környezet Védelméért” díjak átadása a XIV. Környezetvédelmi találkozón

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2014-ben 14. alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Bált, a szakma legelegánsabb rendezvényét, a Budapesti Kongresszusi Központban.

KORÁBBI DÍJAZOTTJAINK

Az első díjátadótól, azaz a 2000-es „A Környezet Védelméért” Díj átadásától a 2012-es díjátadóig nyújt áttekintést. Az évekre bontott környezetvédelmi szempontból fontos és innovatív eredményeit mutatja be díjazottjainkon keresztül.