Hulladékmegelőzési és -kezelési MCS

Válasszon nyelvet

Az „Egyes hulladékgazdálkodási ágazati intézkedésekről” szóló előterjesztéshez adott észrevételeinkre kapott válaszok egy része hiányolta levelünkből a felvetett problémák kiküszöbölésére, megoldására vonatkozó javaslatokat.

Ez alapján úgy gondoltuk, hogy „a hazai hulladékgazdálkodási ágazat megújítása és rentábilissá tétele” érdekében hasznos lenne közös, koncepcionális javaslatok kialakítása, amelyekkel elősegíthetnénk a Kormány stratégiai célkitűzéseinek hatékony, az érintettek felelősségére és érdekeltségére alapozott elérését.

A szabályozási koncepció véglegesítéséhez adandó javaslataink kidolgozása érdekében ülésezett ismét a munkacsoport -ezúttal távoli és közvetlen részvételi lehetőséget is biztosítva.

A megbeszélésen megállapodtunk a javaslati szinten kidolgozandó tématerületekben, és megvitattuk azok lehetséges főbb tartalmi elemeit. A munkacsoport tagjai vállalták, hogy ehhez szakterületükhöz kapcsolódva konkrét javaslatokat küldenek, de szívesen látnának ehhez egy előzetes vitaanyagot.

Az ülésen való részvételre felkértük az ITM témakörért felelős államtitkárságát is a kormányzati stratégia keretek és feltételek bemutatására, azonban a részvételt még az ülés előtt lemondták.

Péntek, 29 szeptember 2023 13:04

Meghívó a Hulladékképződés megelőzési és hulladékkezelési Munkacsoport ülésére Időpont: 2023. október 5., (csütörtök) 9.00–16.00 óra Helyszín: KSZGYSZ iroda; 1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/A...

Szerda, 15 december 2021 15:05

Az EU körforgásos szabályozása értelmében 2035-re a települési hulladék 65%-át anyagában kell hasznosítani, lerakását pedig 10% alá kell szorítani.

Kedd, 08 szeptember 2020 12:15

A beérkezett észrevételek és szóbeli egyeztetések alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Egyes hulladékgazdálkodási ágazati intézkedésekről” szóló előterjesztésével kapcsolatban...

Csütörtök, 09 július 2020 12:14

Az „Egyes hulladékgazdálkodási ágazati intézkedésekről” szóló előterjesztéshez adott észrevételeinkre kapott válaszok egy része hiányolta levelünkből a felvetett problémák kiküszöbölésére,...

Kedd, 02 június 2020 12:14

Informálisan jutott a Szövetség tudomására, hogy 2020. május 27-én a Kormány az „Egyes hulladékgazdálkodási ágazati intézkedésekről” szóló előterjesztést tárgyalta, amelynek tartalmáról, előzetes...