Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

2024. június 25-27. között az Észak-Macedón Partnerirodával közösen kiutazó üzleti delegáció és környezetipari fórum került megrendezésre Skopjéban.

Az eseményen résztvevő cégek: Palota Kft., Bárczy Kft. és a KEXPORT Klaszter. Az üzleti fórum fő fókusza a két ország közötti környezetvédelmi és körforgásos gazdasághoz kapcsolódó együttműködések fejlesztése volt. Előadások és üzleti megbeszélések zajlottak a fertőző egészségügyi hulladékok, ipari (többnyire veszélyes) szilárd és folyékony hulladékok, valamint a szennyezett területek kezelése, kármentesítése témájában. A HEPA részéről a Relációs Osztály munkatársa Cindel Anikó, valamint a Nemzetközi Irodából Egresi Laura vett részt az eseményen. Június 26-án a konferenciát a Bojan Janakievski az Észak-Macedón Partneriroda képviselője nyitotta meg, majd Klein András, Magyarország skopjei nagykövete köszöntötte a résztvevőket. A továbbiakban a jelen lévő magyar és észak-macedón környezetipari cégek mutatkoztak be. A délután üzleti megbeszélésekkel zárult, melyen Harasztia Szandra külgazdasági attasé is támogatást nyújtott a cégek részére. Másnap, június 27-én a magyar üzleti delegáció két észak-macedón céglátogatáson vett részt: a Biotek Solutions-nál és az IMK Dooel-nál.

Az együttműködés folytatódik, a projektfejlesztések mellett újabb személyes találkozók lesznek először Budapesten, az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA kiállítás balkáni fórumján és ISWA konferenciáján, aztán pedig újra Skopjéban az év végi körforgásos gazdaság találkozón.

SKOPJE_KEXPORT_Environmental Solutions Portfolio , tervezte: Környezetvédelmi Szolgáltatók