Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

Tisztelt Tagunk!

Magyarországon a fenntarthatóság témaköre már évekkel ezelőtt megjelent a Nemzeti Alaptantervben, a pedagógusok minősítésének szempontjai között, valamint tankönyvként és immár választható érettségi tárgyként is. 2016 óta a hazai oktatási intézményekben e naphoz kapcsolódva minden évben lebonyolításra kerül a Fenntarthatósági Témahét.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége idén kiemelt szakmai partnere a Fenntarthatósági Témahétnek, mely idén 2024. április 22-26. között kerül megrendezésre. Az idei témahét kiemelt témái: a levegő és élővilága, a szabadidő, a körkörös gazdálkodás, a hulladék és a tudatos fogyasztás.

Azzal a kéréssel fordulunk tagjainkhoz, partnereinkhez, hogy csatlakozzanak a Témahéthez, keressék azokat a lehetőségeket, aktivitásokat, amelyekkel a Témahét céljainak eléréséhez hozzá tudnak járulni, környezetükben lévő oktatási intézmények számára gyakorlatot, szemléletformáló, edukációs programot tudnak kínálni. Mindezekhez segédleteket, ötleteket a Témahét honlapján talál. 

Hogyan csatlakozhat?

  • önkéntesen, órai előadás tartásával, az iskolai programok, tanórák részeként:

cél, hogy a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek (önkéntesek) saját példájukkal, gondolataikkal erősítsék a Témahét üzenetét. Az óralátogató önkéntesek jelentkezése regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Témahét végéig lehet. Információ: az ÖNKÉNTESEK menüpontban. Erről bővebb információ a Kisokosban.

  • programmal: a Témahetet támogató cégek, szervezetek iskolai csoportokat is fogadhatnak külső látogatóhelyszíneken, terepen, az iskolai csoportok előzetes jelentkezése alapján. Ehhez a fogadó szervezetnek is regisztrálnia kell, amely kétlépcsős: előbb a szervezetet, intézményt, majd az e-mailben kapott linken a program részleteit lehet regisztrálni.  A helyszínek folyamatosan bővülő listája a PROGRAMOK menüpontban olvasható. Bővebb információ: a

Jelentkezés

Kérjük, hogy legkésőbb 2024. március 31-ig töltsék fel a felajánlott programokat, hogy az iskolák még időben meg tudják szervezni a diákcsoportok látogatását. Erről bővebb információ a mellékelt KISOKOS-ban található.

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezés után a szervezők közvetlenül felveszik a kapcsolatot az együttműködő szervezetekkel és egyeztetik a lehetőségeket, összekötik az érdeklődőket. A 2024. évre már regisztrált iskolák térképe segítségül szolgálhat az Ön számára. 

Örömmel vennénk, ha Szövetségünk tagjaként bekapcsolódna a mindannyiunkat érintő témák szakszerű, gyakorlati feldolgozásába, tevékenységük, szolgáltatásaik, társadalmi felelősségvállalásuk bemutatásával, segítve az érdeklődő diákokat a környezetüket érintő kérdésekben felelősségteljes és tudatos döntések meghozatalában és – élve a lehetőséggel - a számunkra is fontos zöldipari pályaválasztás, pályaorientáció kialakítása során.

Kommunikáció

A Témahéthez csatlakozó tagjaink által szervezett eseményekről, aktivitásokról a médiában, honlapunkon, közösségi felületeinken mi is hírt adunk, ezért kérjük, hogy a regisztrációról, a programokról, azok lebonyolításáról (előtte-utána) tájékoztassanak minket, illetve örömmel fogadjuk az ezekre történő meghívást is. 

FTH logo3