Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara együttműködési megállapodást kötött a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével (KSZGYSZ). A környezetvédelmi ipar mintegy 260 cégét tömörítő szervezet, illetve tagvállalatainak szakemberei a jövőben részt vehetnek az oktatásban és szakmai gyakorlati helyeket biztosíthatnak a kar hallgatóinak.

Az együttműködésről szóló dokumentumot kedden Debrecenben írta alá dr. Kun Ferenc, a TTK dékánja, illetve Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke. 

A Kar és a Szövetség közösen kíván hozzájárulni a fiatalok környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember-utánpótlás folyamatos biztosításához.  

Az egyik fontos célunk, hogy a hallgatók, a leendő munkavállalók, valamint a cégek között közvetítsünk, segítsük a kapcsolatok kialakítását, az elmélet és a gyakorlat összhangját.  Szeretnénk, ha a KSZGYSZ, illetve a tagvállalataink szakemberei a jövőben részt vehetnének a kar környezetvédelemmel, zöldiparral kapcsolatos oktatási tevékenységében, projektjeiben, illetve szakmai gyakorlati helyeket, szakdolgozati-, illetve diplomamunka-témákat, konzultációs lehetőséget biztosítanának a hallgatóknak.” - mondta a hirek.unideb.hu-nak Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) elnöke. Az együttműködés során megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a KSZGYSZ tagvállalatai a jövőben duális képzési partnerré váljanak, hiszen a Szövetség munkaerőpiaci akcióterve és a zöldiparban elhelyezkedni kívánók számára a kínálatot koncentráló térítésmentes zöldállásportálja is ezt a célt szolgálja.  

“Számos olyan szakunk van, ahol a környezetvédelem valamilyen formában megjelenik. A földtudománytól a biológián, a biotechnológián keresztül egészen a környezetfizikáig, több tudományágban vannak olyan ismeretkörök, amelyek fontosak a környezetvédelem szempontjából.  Ezt a területet szeretnénk tovább erősíteni ezzel az együttműködéssel.” - emelte ki dr. Kun Ferenc, a DE Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.