Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

Április 26-án a KSZGYSZ képviseletében a Zágrábban megrendezett "Smart landscapes 2: Sustainable and Renewable" című nemzetközi konferencián Hankó Gergely ügyvezető igazgató adott elő a zágrábi magyar nagykövetség felkérésére. A konferencia, amely egybeesett a Tájépítészek Hónapjával és a Megújuló Energiaforrások Világnapjával, tájépítészeket és fenntarthatósággal foglalkozó szakembereket hozott össze a fenntartható tervezés és a megújuló energiaforrások metszéspontjának feltárására.

A konferencia programja a tájépítészet jövőjét ölelte fel, bemutatva, hogyan segítheti a tervezés többek között a fenntarthatósági kihívások kezelését, az AI kiaknázását és az energiafelhasználás befolyásolását a városokban. Tovább, betekintést nyerhettünk több európai ország élvonalbeli projektjeibe is.

Hankó Gergely nyitó előadásának fókuszában a zöld ipar lehetőségeire összpontosított a zöld-kék infrastruktúra fejlesztésébe állt. Ez tökéletesen összhangban áll a KSZGYSZ és a KEXPORT Klaszter fenntartható gyakorlatok előmozdítására tett küldetésével.

A konferencia lehetőséget biztosított a KSZGYSZ tagjai számára, hogy kapcsolatba lépjenek a több országból érkező kollégákkal, elősegítve ezzel a potenciális együttműködést. Az esemény résztvevői érdeklődést mutattak az Environtec powered by Ökoindustria expó iránt is, reméljük, velük is találkozunk októberben!

Hankó Gergely előadása „Green industry opportunities in green-blue infrastructure development” címmel megtekinthető itt.