Hazai rendezvények

Válasszon nyelvet

A szervező IMSYS Kft. sok más szakmai anyag mellett elérhetővé tette a honlapján az eseményt bemutató konferencia füzetet is. Ennek megtekintéséhez kattintson ide: https://imsys.hu/xxiii-kornyezetvedelmi-es-iparbiztonsagi-konferencia/

Egyebek mellett olyan aktuális témák, mint lítiumionakkumulátorok, a termelési folyamatokból visszamaradt hulladékhő és az élővízkárok kapcsán is friss, szakmai információkat kaphattak az érdeklődők az IMSYS Kft. idén április 19. és 21. között megrendezett éves konferenciáján.

Olyan időszakot élünk, amikor a környezetvédelem újabb és újabb aktualitásait nem csak az átlagembereknek, de a szakértőknek is nehezükre esik követni. Jóllehet pont ebben a felfokozott helyzetben fontos, hogy tisztában legyünk a valós veszélyekkel és az arra adott legfrissebb válaszlehetőségekkel. Ebben nyújt hathatós segítséget az IMSYS Kft. éves konferenciája, amely összehozva a releváns szakembereket inspiráló fórumot teremt a számukra. A sokszínűséget példázza, hogy neves egyetemi kutatók, valamint iparági és jogi szereplők (köztük olyan ismert cégek, mint Egis, a Richter Gedeon, a Holofon, a Jász-Plasztik vagy a MOL képviseletében) is megtalálhatóak az előadók, illetve a támogatók között. A szakmai párbeszéd igényét pedig jól szemlélteti, hogy a koronavírus okozta két év kényszerű leállás után tavaly a szervezők minden várakozását felülmúlva túljelentkezés volt az eseményre. Tekintettel az érdeklődésre, idén félnappal hosszabb programmal készülnek.

Az előadások témái között egyebek mellett hangsúlyosan megjelenik, hogy mit kezdjünk a termelési és fogyasztási folyamatokból visszamaradt hulladékhővel. A kármentesítési tapasztalatok mellett, az élővízkár elhárítása és a biztonsági irányítási rendszerek kérdésköréről is többet megtudhatunk, valamint folytatódik a tavaly megkezdett diskurzus a lítiumionakkumulátorokkal kapcsolatban. További szakértők pedig bemutatják a legfontosabb újdonságokat a vizek védelme, a hulladékkezelés, a zajmodellezés és a veszélyes ipari üzemek szabályozásával kapcsolatban is.

A konferencia legfőbb vonzerője abban rejlik, hogy a sokszínű előadások mellett három napon keresztül nagyon hasznos, kötetlen beszélgetések zajlanak, és itt nem csak szakmailag, de érzelmileg is feltöltődik mindenki.” – emelte ki Minárovits Zsuzsanna, az IMSYS Kft. Környezetvédelmi és iparbiztonsági üzletágvezetője.