Hazai hírek

Válasszon nyelvet

2023. november 28 – 30 között tagvállalataink részvételével kerül megrendezésre az ECOFAIR Belgrade Nemzetközi Környezetvédelmi és Környezetgazdálkodási Vásár, mely a legnagyobb és legreprezentatívabb környezetvédelmi szakmai rendezvény a régióban. Központi témája a „zöld gazdaság”, újrahasznosítás-ipar és hulladékgazdálkodás.

Az eseményen, stratégiai partnerünk, a HEPA közös magyar standján a 7 kiállító cég között tagvállalataink közül a 3B Hungária Kft., az Envirotis Holding Zrt., és a FE-Group Invest Zrt., képviselteti magát és jelenik meg komplex megoldásaival, technológiával és szolgáltatásaival, amelyre a szerb infrastruktúra fejlesztési projektek piacán nagy érdeklődés mutatkozik.

A rendezvényhez kapcsolódóan a HEPA a Szerb Gazdasági Kamarával közösen szakmai kísérő eseményként november 28-án, „Magyar-Szerb Fórum”-ot szervezett szerb vállalatoknak, szakmai szervezeteknek, a Szerb Környezetvédelmi minisztérium képviselőinek, melyen Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője, valamint a Kexport Klaszter megbízott ügyvezetője tartott előadást a - mind a szerb, mind a hazai felet érintő- környezetvédelmi helyzetképről, az EU csatlakozás óta eltelt időszak kihívásairól és tapasztalatairól. Az előadást Dr. Botos Barbara nagykövet beszéde alapozta meg az európai és nemzeti éghajlat- és energiaügyi keretekről.

A Fórum részeként szervezett értékes B2B tárgyalások során nagy érdeklődést tapasztaltunk a magyar tudás és technológia transzfer iránt, ami biztató az EU csatlakozás előtt álló Szerbiával való jövőbeni együttműködések, közös projektek megvalósulása kapcsán.

A szakkiállításon történő részvétel a kétoldalú politikai, gazdasági és üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett kiváló lehetőséget teremt a magyar gazdaság elmúlt években elért eredményeinek bemutatására, valamint hazánk ismeretségének és láthatóságának növelésére egyaránt.